Pagina's

dinsdag 18 maart 2014

lente look #1 lichte en frisse kopere ooglookvandaag maken wij dus een Look met o.a. een oogschaduw van Mac, genaamd 'tempting' en amorous alloy. deze look is niet echt bepaald nude, maar toen we later met charlie (de hond van Irene) aan het wandelen waren merkten we dat de look er eigelijk heel erg draagbaar uitzag, en echt als iets wat je elke dag zou kunnen dragen ondanks de zwart in de look! nog een lekker plus punt: deze look is heel makkelijk en snel om te maken, waar wij altijd voor zijn, zeker wanneer wij naar school moeten. je zult vanaf nu tot het eind van de lente een lente serie tegen komen met allemaal lente looks, zoals deze, dit is dus de eerste van de reeks!en nu denk je misschien, koper is niet echt bepaald een lente kleur, klopt maar we hebben het heel lente achtig gemaakt, dus heel fris! dus lees en kijk snel veder!


we beginnen met een oogschaduwbasis, kies welke je hebt of wilt gebruiken, breng een beetje aan op je bewegende ooglid en smeer het goed uit. je kunt een gekleurde oogschaduwbasis gebruiken, maar dan wel een koper, nude, wit of iets wat in de buurt komt van een van die kleuren. wij gebruiken deze oogschaduwbasis van essence, deze heet I love stage eyeshadowbase.
breng vervolgens een donkere nude kleur aan in je crease en beetje op het ooglid met een groot zacht blendingkwastje, hierdoor blenden de volgende kleuren beter. wij gebruiken eigelijk een wenkbrauw kit van de hema in de kleur 01, omdat dit voor onze huidskleur de perfecte kleur is voor deze stap, en wij werkt heel fijn als oogschaduw (bovendien zijn onze wenkbrauwen niet zo licht,haha).
breng een lichte kleur, zoals een witte, aan in de binnenste ooghoek en ook op het wenkbrauw bot. op de foto zie je het minder dan in het echt, maar gebruik ook niet te veel, anders is het weer to-much...
breng een heel klein beetje zwart aan, centeer het een beetje zoals we het hier op de foto hebben gedaan, hou het nog even rustig, en vorm ook een beetje een v aan de buitenkant zoals je op de foto kan zien maar houdt het subtiel en vervolgens kun je het geheel blenden. wij gebruiken deze dove zwarte oogschaduw van essence, deze is niet 100% zwart wat de bedoeling is voor deze look, wij raden deze oogschaduw aan omdat deze niet zo extreem zwart is wat hem makkelijker maakt om te dragen.
nu nemen we deze oogschaduw van mac, amorous alloy en brengen die aan op de plek van het zwart maar dan wat rommeliger waardoor het breder wordt geblend dan de zwart, en vervolgens ook op 1/3 van het bewegende ooglid vanaf de buitenste ooghoek. breng een heel klein beetje aan in de crease en blend dit geheel.

nu is het tijd voor het leukste gedeelte, namelijk de 2de mac oogschaduw! klik hier voor een (afschuwelijk, sorry) revieuw. maar goed. gebruiken deze oogschaduw als laats omdat hij werkt als een prest pigment, dus je kunt er niet echt oogschaduw over aan brengen. dep de oogschaduw met je vingers voor het gepigmenteerdste effect,wil je het niet zo aanwezig als kan, dan kun je de oogschaduw vegen, met je vingers. waarom met je vingers? we weten niet echt waarom maar de oogschaduw werkt niet gelijkmatig met iets anders.breng ook een beetje aan onder het oog van de mac oogschaduw.
breng nu nog eyeliner aan als je wil, wij hebben dat nu niet gedaan, maar het staat wel heel goed bij deze look! ook kun je zwarte eyeliner aanbrengen op je bovenste waterlijn, zo zien je wimpers er voller uit! breng tenslote nog mascara aan. wij gebruiken de clump defy mascara van max factor.

hier nog wat foto's van de look,en hier nog even de oogschaduw en oogschaduwbasis.  klik hier voor een revieuw van amorous alloy en klik hier voor een revieuw van tempting.

dit was het eigelijk al weer, laat een reactie achter bij de comments, dat vinden wij super leuk en schrijf je boven aan de pagina in, als je dat nog niet hebt gedaan zodat je geen artikel meer mist, en zeker geen lente look ;).

Xx Irene en Puck

3 opmerkingen:

 1. mooie look, ik ga zeker de oogschaduws van mac kopen en deze look na maken, top!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooie look op deze manier is koper inderdaad heel erg geschikt voor lente, maar ik had een vraag: bedenken jullie samen jullie looks of bedenkt de een hem en maken jullie dan foto's? als optie 2 het geval is wie heeft deze gemaakt en wie maakt dan meestal de looks? xx Anouk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. meestal bedenkt 1 iemand de look, deze keer heeft Irene de look gemaakt op Puck.

   Verwijderen