Pagina's

zaterdag 13 september 2014

Diy | Rijst scrub
Door Puck en Irene
Vandaag leek het ons leuk om weer eens een diy te doen. De vorige diy was een gezichtsmasker dus voor de variatie hebben we nu een scrub het is makkelijk te maken en met spullen die iedereen wel in huis heeft! ben je benieuwd? lees dan snel veder!


Wat heb je nodig:

- Rijst, naar keus, gewone witte rijst is wel het handigst maar ga gerust voor wilde rijst, dat is heel erg gezond maar wel al weer wat duurder. Gebruik ongekookte rijst, want die is nog vrij hard, waardoor het scrubt.
- Honing, kies voor een goed vloeibare honing en niet een harde of hele dikke stroperige honing omdat de scrub het anders niet echt zal doen.
- Citroen, dit is optioneel, maar gebruik natuurlijk wel een schone, en het liefst een biologische citroen. Was de citroen ook goed van te voren.

Je kan zelf het best bepalen hoe veel je van alles wilt gebruiken, want  de een houdt van een hele vloeibare scrub en de ander houdt juist weer van een lekker stevige scrub, zoals ons.
De richtinglijn is wel ongeveer 3 eetlepels rijst en 1 eetlepel honing, maar wijk er gerust van af.


Laten we beginnen!
Als eerst moeten we de rijst fijn maken, dit kan je doen met de blender of iets van een stampertje, het maakt niet uit, wees creatief! Let er wel op dat je de rijst niet te grof houd, dat is namelijk niet zo fijn voor je gezicht, maar wij denken dat je het best zelf kan bepalen wat het je gezicht aan kan.

Als we de rijst fijn hebben gestampt doen we rijst in een bakje, omdat we nu de honing gaan toevoegen en die wil je niet in het bakje van je stamper.
Eenmaal in het bakje doen we de honing er bij en mixen we het geheel goed door. We raden je aan om dit te mixen met een grote saté prikker omdat het anders door de honing aan je lepel zal blijven plakken en dan kan je niet goed mixen.
Doe het in een bakje wat je in de koelkast kan zetten of makkelijk kan mee nemen onder de douche. Na dat we de scrub in het bakje hadden we gedaan hebben het het even in de koelkast gezet zodat alles een beetje naar beneden zakte en koelde. Je kunt natuurlijk na gebruik de scrub weer in de koelkast stoppen, maar bewaar hem niet te lang, niet echt langer dan een klein weekje.


Vervolgens kun je onder de douche, of wanneer je gezicht nat is van lauw-warm water wat op je gezicht in circulerende bewegingen aanbrengen. 
Als variatie kan je ook een halve citroen snijden en dat in je scrub dopen en onder de douche over je lichaam halen.


Dit was het weer voor van daag! super simpel en snel  we hopen dat je er van genoten hebt laat je mening achter in de comments, we vinden het altijd leuk om te horen wat jullie er van vonden, tot volgende week,

Liefs Puck en Irene4 opmerkingen:

 1. Een leuk artikel, ik had zelf nooit bedacht dat rijst goed zou werken als scrub!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is het effect van deze scrub?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. de rijst is waarschijnlijk gewoon om dode huid cellen van je gezicht te halen en de honing voedt het gewoon een beetje

   Verwijderen
  2. De rijst verwijderd de doden huidcellen van je huid en honing bind het + dat honing goed voor je huid is en het zacht maakt. Xx

   Verwijderen