Pagina's

dinsdag 4 februari 2014

Low budget: Everyday ooglook met essence palletje


opzoek naar een nieuwe everyday look? of spreekt deze look je gewoon aan? vandaag laten wij jullie zien hoe je deze look kunt maken, die perfect is voor elke dag, en zeker voor wanneer je niet te veel make up op wil en.. hij is ook nog portemonnee vriendelijk! wij hebben deze keer geen eyeliner aangebracht, maar dat kun je natuurlijk gerust doen, dat staat heel mooi! lees en kijk snel veder om te leren hoe je deze makkelijke en snelle look kan maken.

nu moeten we wel even er bij zeggen dat de look wel wat sprekender is in het echt maar het licht wilde niet mee werken vandaag, maar als je besluit om het paletje van essence die we gebruiken te kopen zie je het van zelf wel.


we beginnen met een oogschaduw basis, je kunt natuurlijk gebruiken wat je wilt. wij gebruiken deze van essence (omdat deze look low buget bedoeld is), maar je kunt bijv. ook een paint pot van mac  gebruiken, een color tatoo van mabelline of eigelijk wat je zelf hebt of wil gebruiken.dit is het paletje wat we vandaag van essence gaan gebruiken, het heet to die for nr 05. nu zouden wij er niet voor dood gaan (zoals de naam zegt), maar we raden dit paletje wel aan. oke, het is niet vergelijkbaar met Mac oogschaduws die we hebben, maar het is wel gewoon een prima paletje.nu gaan we beginnen met de oogschaduw, maar voor dat we te werk gaan op het bewegende ooglid, brengen we eerst een bruine kleur in de crease aan, en blend het lichtjes, het hoeft nog niet zo precies. (nr. 1) vervolgens nemen we een nog iets donkere bruine kleur en brengen die ook in de crease aan, en een klein beetje op het bewegende ooglid aan de kant van het buitenste ooghoek. als afmeting van de donkere bruine kleur op het bewegende ooglid kun je een plat kwastje nemen en neer 'leggen' van af de buitenste ooghoek en 'kleur' dat gedeelte bruin. (nr. 2)nu gaan we veder met de nude/champange kleur (ja, het is een mengeling) en brengen we die heel erg gepigmenteerd aan over het hele bewegende ooglid, alleen heel lichtjes over de bruine kleur op het bewegende ooglid. het maakt niet echt uit als de kleur er niet sprekend op lijkt, maar zorg wel dat hij shimmer bevat zodat hij lekker er uit springt!
hier hebben we hem aangebracht, we raden wel aan om het nog iets gepigmenteerder te maken, dan is de look nog net iets mooier! breng nog evt, wat bruin aan in je crease omdat het nog wel eens wat zou kunnen wegvallen. vergeet ook niet om de kleur nog even met de andere kleuren te blenden, dat hebben we hier nog niet gedaan. brengen we een highlighter aan in de binnenste ooghoek en evt. op het wenkbrauw bot, alleen hebben wij dat niet gedaan want daar houden wij niet zo heel erg van. 


eindig met wat zwarte mascara (geen bruine, de look is al rustig genoeg) en huidkleurige oogpotlood voor in je waterlijn. gebruik niet te veel mascara je wil de look wat aan de zachte kant houden. hier onder  nog 2 foto's van het eind resultaat.


 in de schaduw gemaakt.


 in de zon gemaakt.dit was het voor dit artikel, als je suggesties hebt laat het dan graag in de comments achter en schrijf je in via je e-mail adres (op de home pagina) om geen enkel bericht meer te missen!Xx Irene en Puck

5 opmerkingen: