Pagina's

donderdag 23 januari 2014

eyeliner, wat, hoe, welke, tips en veel meer.


Wij hebben besloten een serie te beginnen, over verschillende producten, over elk product dat we nemen een uitgebreid artikel met, waarom, hoe, tips, een paar voorbeelden en veel meer! Dus vandaag gaan we aan de slag met eyeliner! Wat in eerste instantie heel makkelijk lijkt, maar dat echt niet is! Een mooie dunne lijn met je eyeliner vraagt wel wat oefening! En voor de duidelijk eyeliner is iets anders dan oogpotlood, dus dat komt vadaag NIET aan bod. Dus, lees snel veder!

geschiedenis
laten we beginnen bij het begin, want waar komt eyeliner eigenlijk vandaan?
het gebruik begon bij Cleopatra die een dikke zwarte lijn aanbracht om zich zelf te beschermen tegen het boze oog. makeup was in die tijd voor mannen en vrouwen belangrijk als bescherming tegen boze goden, pas rond 1920 werd makeup iets om er mooi(er) uit te zien en/of om er belangrijker uit te zien.verschillen in eyeliner
er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten eyeliner, denk aan liquid, marker, gel eyeliner ect. persoonlijk vinden wij marker en liquid eyeliner het fijnst, want marker is redelijk makkelijk, en liquid is heel mooi en meestal heel gepigmenteerd.

hier wat voorbeelden van verschillende eyeliners:


een redelijk dikke punt 'kwastje' van het potje liquid eyeliner.
deze eyeliner is ook liquid (wat betekend dat je een flesje hebt met vloeibare eyeliner en dan dip je met een (meestal bijhorend) kwastje in de eyeliner, en vervolgens breng je het aan. het verschil is dat je hier echt een kwastje hebt.


natuurlijk heb je ook 'marker'eyeliners, zoals deze hier. mensen noemen deze vaak markers of stif eyeliners. dit is de makkelijkste eyeliner, maar het hangt er natuurlijk een beetje vanaf wat je mooi vind, wat je wil gebruiken.
natuurlijk zijn er ook nog veel meer soorten eyeliner maar dit zijn een paar voorbeelden.


maar hoe breng je dan een mooie dunne lijn eyeliner aan?
er zijn natuurlijk verschillende manier om je eyeliner aan te brengen, maar dit is de makkelijkste om te leren hoe je eyeliner aan te brengen met vooral liquid eyeliner en marker eyeliner. het aller makkelijkste is natuurlijk als je een liquid eyeliner gebuikt met een kwastje en niet een raare applicator als soort van kwastje.

Stap 1: haal als je liquid eyeliner hebt het overige product van je kwastje of dergelijke af door aan aan de binnenkant van de rand van je flesje af te vegen.

Stap 2: evt. kun je steunen met je arm op iets stabiels als je dat fijn vind, en daarna beginnen we aan het plaatsen. 

Stap 3: we beginnen in het midden van je oog bij deze techniek. breng voorzichtig een klein recht streepje aan in het midden van je oog, tegen je wimper rand aan.

Stap 4: maak nu telkens kleine streepje, heel voorzichtig, en het liefst bij de binnenste ooghoek iets dunner. 

Stap 5: als je geen oogschaduw op hebt (wat wij je heel erg aanraden als je nou niet echt bepaald een pro bent) kun je met behulp van een wattenstaafje met wat make-up remover je eyeliner wat aanpassen en verbeteren. dus heel handig als je bent uitgeschoten!

Oke, we moeten zeggen. de eerste keer wordt het echt niet prachtig maar blijf gewoon oefenen. iedereen moest het ooit leren! oefen gewoon heel vaak in het weekend!hier hebben we een aantal budyed aanraders, dit zijn trouwens alleen maar liquid en marker eyeliners, want dat zijn onze favorieten! ook zijn ze allemaal low-budget want het zijn eyeliners, daar spenderen wij liever niet zoveel geld aan, want het heeft niet een speciaale kleur ofzo..

Liquid Liner 010 Dating Joe Black1. catrice - liquid liner 

2. essence - liquid liner waterproof 

 3. essence - super fine eyeliner pen

oke, dit was het wel zoon beetje voor dit artikel, als je sugesties hebt`voor het volgende artikel uit deze serie laat het dan bij de reacties achter!

Xx irene en puck
Geen opmerkingen:

Een reactie posten